Sâmbătă, 25 ianuarie 2014, prima zi de iarnă efectivă pentru vestul ţării, la iniţiativa conducerii COMISIEI JUDEŢENE A ARBITRILOR ARAD, şi cu concursul fără de care acest eveniment nu se putea produce, din partea domnului Primar al localităţii SATU NOU, Tiberiu HASZ, şi sufletistului Andras MAKO, a avut loc un disputat turneu de minifotbal, la care au fost invitaţi colaboratorii şi prietenii nostri de la comisia corespondentă a judeţului vecin BEKES, din Ungaria.

Competiţia, denumită „TURNEUL PRIETENIEI”, s-a disputat în cocheta sală de sport a localităţii sus-menţionate, aliniind la start patru echipe, câte două din partea fiecărei comisii de arbitri: ARAD I şi II, respectiv BEKESCSABA I şi II.

S-a jucat în sistem eliminatoriu, prin tragere la sorţi disputându-se următoarele jocuri:

  • Arad I – Bekescsaba I 4 -1 (Nicoraş, Hărduţ, Mako S., Pîslaru)
  • Arad II – Bekescsaba II 1 – 7 (Olariu)

Echipele câştigătoare de-a lungul celor două reprize de cîte 20 minute şi-au disputat FINALA, pe când pierzătoarele au jucat în cadrul FINALEI MICI:

  • FINALA MICĂ: Arad II – Bekescsaba I 4 – 5 (3 goluriOlariu, Mako A.)
  • FINALA: Arad I – Bekescsaba II 0 – 0 (3 – 2 DLD – Herţeg, Bogdan, Nicoraş)

Ca şi la turneul organizat de colaboratorii noştri maghiari în luna decembrie a anului trecut, „MEMORIALUL KOKAVECZ ANDRAS”, echipa noastră fanion, condusă de pe margine de neobositul Doru HERŢEG, formată din: ANICULĂESEI şi CĂŞUŢ – portari, HĂRDUŢ, BOGDAN, HERŢEG Jr., NICORAŞ, PÎSLARU, COJOCARIU S., MAKO S., a reuşit să se impună după loviturile de departajare, câştingând meritat competiţia.

Echipa a doua a Aradului, creată special pentru această competiţie şi pentru a da ocazia unor membrii cu „greutate” a comisiei să facă o bine meritată mişcare şi să probeze că nu au uitat să practice sportul rege în calitate de jucători, a fost formată din: COJOCARIU D. Sr., COJOCARIU D. – portari, TRIPA, HERŢEG Sr., APĂTEAN, DUMITRU, CRISTEA, IACOB, COROBAN, MAKO A., OLARIU. În afara competiţiei, de pe margine, în echipament „casual sportiv”, au evoluat foarte bine TĂNĂSESCU şi MOCANU, care au întregit delegaţia.

Arbitri turneului, care au participat cu succes împreună cu delegaţiile celor două comisii de arbitri prietene (şi) la o meritată şi bine organizată REPRIZĂ a III-a, au fost: ARSA, CIURESCU şi ARDELEAN I.

ROMULUS TĂNĂSESCU

– BIROUL DE PRESĂ C.J.A. ARAD –