Cu privire la declaratiile facute de oficialii echipelor dupa jocul Crisul Chisineu Cris – Vointa Mailat si la prestatia arbitrului Ardelean Mircea doresc sa fac cateva precizari :

Avand in vedere traditia jocurilor dintre cele doua echipe am considerat oportuna delegarea unui arbitru intr-o forma sportiva foarte buna si cu un moral excelent. Si cand spun asta ma bazez pe faptul ca a arbitrat suficiente jocuri amicale in aceasta perioada si a doua jocuri oficiale in Cupa Romaniei , iar ca urmare a prestatiilor supervizate de CCA , a fost chiar invitat sa participe la Consfatuirea arbitrilor de liga a 2-A.

Raportul de observare pentru acest joc releva o prestatie acceptabila a arbitrului chiar daca exista o faza care a suscitat discutii chiar si in cadrul CJA intrucat este vorba de jucarea mingii cu mana si s-a pus in discutie oportunitatea acordarii sau neacordarii unei lovituri de pedeapsa pentru Vointa Mailat . Pentru cei interesati pot pune la dispozitie modul de interpretare diferit al UEFA in 2011 si 2012 la acelasi gen de faza.

Imi exprim dezaprobarea pentru folosirea acestui limbaj la adresa arbitrilor , dupa modelul atat de des practicat din pacate la nivelul ligii I. Este regretabil ca un arbitru care a adus un motiv de mandrie pentru aradeni , prin promovarea pe forte propii la liga a 3-a dupa o perioada destul de lunga sa fie tratat intr-un asemenea mod. Iar in conditiile in care media de varsta a arbitrilor de centru din etapa a 2-a a fost de 24,8 ani ( spre comparatie in campionatul 2009-2010 , in ultima etapa media a fost 32,5 ani ) , folosirea de asemenea vorbe grele de catre un conducator de club este cu atat mai grava. Nu cred ca acesti tineri care sunt convins vor aduce multe satisfactii arbitrajului si implicit fotbalului aradean pot fi terfeliti in asemenea hal.

Sper ca dupa 2 ani in care campionatul la liga a 4-a s-a desfasurat in cea mai mare parte sportiv sa fim feriti si in acest an de astfel de momente tensionate. Raman cu satisfactia ca cea mai mare parte a oamenilor de fotbal , a unor ziaristi si chiar a unor persoane din anturajul echipei din Mailat s-au aratat revoltati si indignati de declaratiile facute si le-au considerat fara nici o baza reala.

                                                                                  Presedinte CJA Arad

                                                                                  Claudiu Tripa