Intelegand ca e mai comod sa-ti exprimi nemultumirile pe propriul site decat printr-un memoriu oficial adresat comisiei , dar asigurandu-te ca oricum vom face analiza arbitrajului la acest joc vreau sa-ti raspund totusi la cateva intrebari sau insinuari pe care le-ai facut . Vreau sa fac acest lucru atat din respect pentru tine Luci ca persoana , cat si pentru calitatea ta de oficial al unui club .
1. Mako Andrei si Sebastian au mai fost delegati impreuna de 7 ori de catre CJA Arad si te asigur ca nu l-a autopropunerea lor. Facem acest lucru dintr-un singur considerent : nu dorim sa punem echipele la costuri suplimentare legate de transportul acestora . Prin comparatie pe site-ul vostru am numarat 9 articole laudative cu pozele celor doi si inca 4 articole laudative insotite de poza lui“Bandi” . Oare dintr-o data a devenit problema fotbalului aradean ?
2. Inteleg ca greseala majora in opinia ta a fost spre sfarsitul primei reprize cand nu a sanctionat o obstructie in suprafata de pedeapsa a oaspetilor. Iti reamintesc ca obstructia se sanctioneaza cu lovitura libera indirecta si intradevar exista posibilitatea ca aceasta sa fi fost fructificata cu un gol care probabil ar fi relansat jocul . Faptul ca arbitrul a fost plasat la 10 m de faza ( asa cum faci precizarea in articol ) si faptul ca observatorul a apreciat ca a avut perfecta dreptate ma indeamna si pe mine sa trag concluzia ca s-a luat decizia corecta. In plus sugerezi ca repriza a doua arbitrajul ar fi fost mai degraba ostil oaspetilor care totusi chiar si in aceste conditii si-au majorat avantajul . Atunci …? Tot jocul se reduce la o faza ? Iar prestatia arbitrului da-mi voie sa-ti spun ca se judeca in ansamblu.
3. Documentul principal pe baza caruia se judeca prestatia arbitrului ramane raportul observatorului de arbitri. Se pot aduce si alte probe cum ar fi de exemplu inregistrarile video care uneori pot infirma sau confirma cele scrise de observator . Nu este un sistem inventat de AJF Arad.
4. Mai sunt si alti arbitri in Arad intre care exista legaturi de rudenie si care uneori arbitreaza impreuna si sunt asemenea cazuri chiar si la liga 1.
5. Daca obiectivitatea observatorilor ar depinde doar de faptul ca se deplaseaza cu aceasi masina cu arbitri ar insemna ca avem o problema majora. Totusi vreau sa-ti spun ca se intampla acest lucru de nenumarate ori si la ligile superioare si nu-l consider un impediment. Pe de alta parte stii discutiile legate de costuri , chiar crezi ca ar putea fi agreata de echipe varianta de a fi platite doua transporturi , unul pentru arbitri , unul pentru observatori? Da-mi voie sa cred ca nu !
6. Referitor la numarul de cluburi care sunt sau nu multumite de arbitrajul din judet , iti reamintesc ca noi , le-am intrebat de aceste lucruri cu ocazia intalnirilor din iarna la care din pacate nu ai participat si nici nu ai trimis un alt reprezentant.
7. Noi publicam delegarile din respect pentru principiul transparentei , crede-ma ca nu ne aduce absolut nici un avantaj , daca consideri ca nu e benefic , accept ideea ta ca pe o propunere si putem sa renuntam daca vor fi suficienti sustinatori ai acesteia .
8. In cazul in care sunt greseli ale arbitrilor ( si crede-ma ca sunt din pacate suficiente saptamanal mentionate de observatorii care merg in aceleasi masini cu arbitri ) noi ii retinem de la delegari sau ii delegam in cazuri exceptionale cu 2 esaloane mai jos. Prin urmare cei care au gresit in liga 5 sau liga 6 stau acasa …
In speranta ca nu am fost plictisitor si am atins punctele esentiale , te asigur de tot respectul pe tine si pe TOTI ceilalti care fac parte din familia fotbalului aradean.Claudiu Tripa