Nr. 42 / 8 noiembrie 2013

COMUNICAT

cu privire la evenimentele înregistrate la jocul

A.S. “OLIMPIA BUJAC” Arad – A.S. “ÎNFRĂŢIREA” IRATOŞU

din data de 3 noiembrie 2013 

  La iniţiativa domnului Adrian LUCACI, preşedintele COMISIEI DE COMPETIŢII din cadrul A.J.F. Arad, a avut loc o întâlnire menită să identifice cauzele care au condus la un eveniment mai rar întâlnit pe terenurile de fotbal prin neprezentarea brigăzii de arbitri la jocul sus amintit, care a avut ca şi efect nedisputarea partidei. Invitaţii domnului LUCACI la această dezbatere am fost toţi preşedinţii de comisii din cadrul A.J.F. Arad, împreună cu preşedintele şi secretarul general a acesteia.

Ca urmare a discuţiilor purtate, la final, am avut oportunitatea să putem transmite concluziile către reprezentanţii echipei A.S. „OLIMPIA BUJAC” Arad, care se aflau la sediul A.J.F. Arad.

Nu doresc să fac publice discuţiile avute, cu controverse inerente şi păreri liber exprimate, ci mai degrabă îmi doresc să reflect ceea ce am transmis echipei din Bujac din partea COMISIEI JUDEŢENE A ARBITRILOR ARAD şi a ARBITRILOR arădeni, mesaj care, de altfel, este valabil pentru toate echipele judeţului nostru:

„Nu avem nici o problemă cu echipa în sine sau cu persoanele din conducerea acesteia, cum de asemenea nu ne dorim nici desfiinţarea clubului. Ceea ce ne dorim este doar NORMALITATE şi RESPECT, într-un moment şi într-un sport unde toate forurile, de la F.I.F.A., U.E.F.A., pâna la F.R.F. şi A.J.F. cer acest lucru. Prin aceasta înţelegem ca oficialilor delegaţi la jocurile de fotbal, observatori şi arbitri, să li se recunoască autoritatea conferită de această calitate, fiind lăsaţi să îşi exercite sarcinile pe care le au în ceea ce priveşte desfăşurarea în bune condiţii a unui joc de fotbal. De asemenea, ne dorim ca oamenilor de ordine să le fie permis să vegheze respectarea disciplinei în incinta terenului de joc, iar jucătorilor echipei adverse să li se ofere şansa de a lupta cu mijloace exclusiv sportive pentru punctele disputate, fără a trăi sub ameninţarea violenţelor verbale sau / şi fizice. Nu putem avea pretenţia de la un ARBITRU să rezolve singur ceea ce un grup întreg de oameni nu poate rezolva într-un birou, respectiv o delegaţie a unei echipe nu poate rezolva pe un teren de fotbal. ARBITRI, OBSERVATORII, sunt şi ei oameni, cu sentimentele şi trăirile lor, fiind expuşi, ca şi oricare altul, la greşeli involuntare, care însă nu trebuie să conducă la constrângeri de nici un fel. Dorim un fotbal FĂRĂ VIOLENŢĂ ŞI TRIVIALITĂŢI în judeţul Arad, cu atât mai mult cu cât arena din Bujac se află lângă un locaş de cult. Ne dorim să facem sport, nu să asistăm la două reprize de circ fără (pe) bani.”

În ceea ce priveşte jocul care urma să se dispute, ne manifestăm disponibilitatea de a suporta din fondurile A.J.F. / C.J.A. Arad cheltuielile de organizare efectivă ale jocului către organizatori, A.S. „OLIMPIA BUJAC” Arad, respectiv cheltuielile de deplasare ale echipei oaspete, A.S. „ÎNFRĂŢIREA” Iratoşu, dacă acest lucru este solicitat de către aceştia.

Considerăm că acest aport financiar este nesemnificativ în comparaţie cu potenţialele consecinţe negative ale continuării violenţelor pe terenurile de fotbal judeţene, fără ca acei care ar trebui să tragă un semnal de alarmă să o facă.

În final, vă asigur că, în continuare, COMISIA JUDEŢEANĂ A ARBITRILOR ARAD îşi va face datoria pentru care a fost investită, DELEGÂND ARBITRI şi OBSERVATORI DE ARBITRI competenţi la toate jocurile de fotbal organizate de A.J.F. Arad, sperând ca evoluţiile acestora să se ridice la aşteptările tuturor celor implicaţi în fenomenul fotbalistic judeţean.

Claudiu TRIPA 

Preşedinte C.J.A. Arad